TIPS ΓΙΑ λειτουργικη κουζινα

Συμβουλές οργάνωσης κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

Η κουζίνα είναι ένας από τoυς πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού. Ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης της οικογένειας. Αποτελεί το κέντρο πολλών οικιακών δραστηριοτήτων και δεν είναι πάντα εύκολο να τη διατηρήσεις τακτοποιημένη.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και η κουζίνα σου θα παραμείνει οργανωμένη, χωρίς περιττά αντικείμενα.

Απαραίτητος εξοπλισμός για μια οργανωμένη κουζίνα

kalathia-gia-rafia

Ιδανικά για κουζίνες με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, καθώς αξιοποιούν όλο τον διαθέσιμο χώρο στο ντουλάπι. Αποθήκευσε ξηρά τρόφιμα, σνακ, κονσέρβες, πετσέτες κουζίνας και πολλά άλλα.Τοποθετούνται πανεύκολα, χωρίς εργαλεία και χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσεις τον τοίχο. 

ραφιερες-γωνιακες-palio

Τέλειες για να διπλασιάσεις τον αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα και να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο. Τοποθέτησε τη ραφιέρα κουζίνας στο ντουλάπι, στο ράφι ή τον πάγκο της κουζίνας. Αποθήκευσε τα πιάτα, τα βαζάκια και άλλα κουζινικά σκεύη.
Διαθέτουν μεγάλη χωρητικότητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως βάσεις δαπέδου.

rafakia-koyzinas-giavazakia

Οι θήκες οργάνωσης για μπαχαρικά είναι εξαιρετικές για να αναδείξεις τη συλλογή σου από βότανα και μπαχαρικά και φυσικά, για να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτά, κατά το μαγείρεμα. Επίλεξε γυάλινα, αεροστεγή βαζάκια σε ό,τι σχήμα σου αρέσει και κόλλησε ετικέτες για να τα ξεχωρίζεις.

θηκεσ οργανωσησ διαφανεσ

Οι θήκες οργάνωσης είναι κατάλληλες για να διατηρήσεις σε τάξη τα συρτάρια. Αποθήκευσε ξεχωριστά τις σπάτουλες, τους αναδευτήρες και άλλα εργαλεία κουζίνας και μη χάνεις χρόνο αναζητώντας τα.

Περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα κάθε μέρα, οπότε θέλεις να νιώθεις όσο το δυνατόν πιο ήρεμος, χαρούμενος και παραγωγικός. Οι απαλλαγμένοι από ακαταστασία πάγκοι και η αποτελεσματική αποθήκευση των αντικειμένων, θα προσφέρουν έναν πιο φιλόξενο και άνετο χώρο για εργασία.

kremastra-gia-flitzania

Οι κούπες είναι τέλειες για να απολαύσεις τον καφέ ή τον τσάι σου. Η οργάνωση τους ωστόσο, αποτελεί πρόκληση, καθώς απαιτούν πολύ χώρο στο ντουλάπι. Ακόμη, οι λαβές τους καθιστούν πρακτικά αδύνατη τη στοίβαξη. Κρέμασε τις κούπες με ασφάλεια στην ειδική βάση και δημιούργησε επιπλέον χώρο στην κουζίνα, διατηρώντας τες παράλληλα εύκολα προσβάσιμες για καθημερινή χρήση.

thikes-giacharti-koyzinas

Το χαρτί κουζίνας καταλαμβάνει αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας σου. Πολλές φορές βρέχεται και λερώνεται κατά την προετοιμασία του μαγειρέματος. Η ιδανική λύση είναι να το κρεμάσεις σε μία βάση για χαρτί κουζίνας και να κόβεις με ευκολία το χαρτί αλλά και να το αποθηκεύεις με κομψό και μοντέρνο τρόπο!

θηκη-για-τηγανια

Ένα εξαιρετικό gadget για να αποθηκεύσεις τηγάνια διαφορετικών μεγεθών και να γλιτώσεις χώρο στα ντουλάπια. Ιδανικό για αντικολλητικά τηγάνια, καθώς προστατεύει τις επιφάνειές τους από γρατσουνιές. Τέλεια λύση για μικρές κουζίνες.

Ράγα Μαγνητική

Κρέμασε τα μαχαίρια σε μια μαγνητική ράγα κοντά στην περιοχή προετοιμασίας του φαγητού. Αυτός είναι ένας βολικός και ασφαλής τρόπος οργάνωσης και αποθήκευσης, χωρίς να τα έχεις ανακατεμένα όλα σε ένα συρτάρι.
Εξαιρετική λύση για όσους έχουν παιδιά.

Πες τέλος στην ακαταστασία με αυτά τα χρήσιμα tips:

  • Για να μπορέσεις πραγματικά να ξεκινήσεις την ταξινόμηση και την οργάνωση, πρέπει να αδειάσεις και να καθαρίσεις τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας.
  • Πέταξε όσα τρόφιμα έχουν λήξει και όσα εργαλεία/αντικείμενα είναι ελαττωματικά ή δε χρειάζεσαι πια. Σίγουρα θα βρεις αρκετά ξεχασμένα.
  • Αξιοποίησε τους τοίχους. Ελευθέρωσε χώρο στο συρτάρι και χρησιμοποιείσαι κάθε εκατοστό για επιπλέον αποθήκευση.

Τα οφέλη μιας οργανωμένης κουζίνας

  • Η ύπαρξη μιας τακτοποιημένης και καθαρής κουζίνας, θα κάνει τη ζωή σου πολύ πιο εύκολη.
  • Μειώνει τον χρόνο που αφιερώνεις στην προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού. Επίσης, θα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα ό, τι κι αν ψάχνεις.
  • Προσφέρει ασφάλεια, καθώς διατηρείς σωστά αποθηκευμένα και μακριά από παιδιά τα αιχμηρά εργαλεία.
  • Εξοικονομεί χώρο και έτσι μπορείς να οργανώσεις καλύτερα τα προϊόντα και τα εργαλεία της κουζίνας σου.
  • Αισθητική, όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ζούμε σε χώρους που μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα.

Στο kouziniko.gr θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να οργανώσεις την κουζίνα σου!

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button