Πήλινη γάστρα ελληνικής κατασκευής για οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Έχει ψηθεί στους 1.100 °C και αντέχει για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες, άνευ ορίου.
Έχει ένδειξη καταλληλότητας τροφίμων και κατασκευάζεται από εγκεκριμένο υάλωμα και πιστοποιημένο πηλό, ο οποίος συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες οδηγίες και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μαγείρεμα σε πήλινη γάστρα θεωρείται τόσο σύγχρονο όσο και παραδοσιακό, και πλέον επανέρχεται δυναμικά ως βασικός εξοπλισμός της σύγχρονης κουζίνας.
”Το αργό μαγείρεμα αναδεικνύει καλύτερα τη γεύση και το άρωμα του φαγητού και μειώνει την ανάγκη για πρόσθετα καρυκεύματα ή σάλτσες. Η πήλινη γάστρα είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα καλομαγειρεμένο και νόστιμο φαγητό, εξοικονομώντας ενέργεια.”
Ο πηλός έχει αλκαλικό ph, και ως εκ τούτου μειώνει σημαντικά το επίπεδο οξύτητας των τροφών, δρώντας ως φυσική αποτοξίνωση.
Tips για σωστή χρήση και φροντίδα της πήλινης γάστρας:
• Πριν από την πρώτη χρήση, θα πρέπει να αφήσετε τη γάστρα να μουλιάσει σε νερό, για τουλάχιστον 2 ώρες. (εξωτερικά το κάτω μέρος όπου δεν υπάρχει υάλωμα)
•Τις πρώτες 5 – 6 φορές να πλένετε το σκεύος μόνο με ζεστό νερό και σόδα φαγητού.
•Αντενδείκνυνται τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά και το πλυντήριο πιάτων.
•Να αποφεύγετε την τοποθέτηση της πήλινης γάστρας, ενώ είναι άδεια, πάνω σε φωτιά.
•Προτείνεται το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά.
•Τέλος, πριν την αποθήκευση της πήλινης γάστρας, θα πρέπει να την στεγνώνετε καλά.
Κατάλληλη για μαγείρεμα σε:
•Παραδοσιακό φούρνο
•Ξυλόφουρνο
•Φούρνο κτιστό
•Ξυλόσομπα και Φούρνο ξυλόσομπας
•Φούρνο υγραερίου και Φλόγα υγραερίου
•Ηλεκτρικό φούρνο
•Φούρνο μικροκυμάτων
•Ανοιχτή φωτιά camping
•Τζάκι και Φλόγα τζακιού
•Φλόγα φυσικού αερίου
Ακατάλληλη για μαγείρεμα σε:
•Ηλεκτρική εστία
Διαστάσεις: 35X13
Χωρητικότητα: 9Lt (10-12 μερίδες)