Μπεν-Μαρί Ανοξείδωτο Φ10 Υ6εκ.

11.00 

Άμεση αποστολή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Για λιωμένη κουβερτούρα και τυριά στη στιγμή!
Το μπεν – μαρί αφήνει τα συστατικά σας να λιώσουν απαλά και ομοιόμορφα, δημιουργώντας γεύσεις που ξεπερνούν κάθε προσδοκία!

Ανοξείδωτο Μπεν Μαρί.

Χαρακτηριστικά του ανοξείδωτου μπεν – μαρί:

  • Ιδανικό για να λιώσετε σοκολάτα, κουβερτούρα, βούτυρο, τυριά, καραμέλα, κεριά κ.α.
  • Το μικρό μπεν μαρί ταιριάζει στις περισσότερες κατσαρόλες.
  • Διαθέτει χερούλι και στήριγμα για να εφαρμόζει με ασφάλεια στο χείλος της κατσαρόλας / γαλατιέρας που θα χρησιμοποιήσετε για το βραστό νερό!
  • Με αυλάκι απόκλισης σε κάθε πλευρά για να διευκολύνει τις διαρροές και να αποφευχθεί η υπερχείλιση.
  • Η μακριά λαβή πέρα από ευκολία στον χειρισμό συμβάλλει στην αποτροπή εγκαυμάτων και παραμένει δροσερή ενώ υπερθερμαίνεται το σκεύος.
  • Ο μπροστινός γάντζος αποτρέπει την ολίσθηση.
  • Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι, που δε διαβρώνεται.
  • Ευρύ φάσμα χρήσεων (σαπούνια, κεριά κ.α.)
  • Καθαρίζεται εύκολα.
  • Διαστάσεις: Συνολικό μήκος: 24,5cm
  • Διάμετρος Δοχείου: Ø10cm Υ6cm

Το μπεν μαρί είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μαγειρικής για επαγγελματίες ζαχαροπλάστες αλλά και ερασιτέχνες.

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι εξαιρετικός αγωγός της θερμότητας και έτσι το μπεν μαρί θερμαίνεται γρήγορα, εξοικονομώντας σας χρόνο στην κουζίνα.

Στη χειροποίητη σαπωνοποιία, το μπεν μαρί χρησιμοποιείται για να υγροποιούνται τα συστατικά του σαπουνιού πριν από τη χύτευσή τους σε καλούπια.

Επιπλέον, μπορείτε να λιώσετε και να παρασκευάσετε τα δικά σας κεριά.

Συχνές ερωτήσεις:

Τι είναι το μπεν μαρί:

Μπεν μαρί ονομάζουμε τα σκεύη μαγειρικής που χρησιμοποιούνται για να λιώσουμε τρόφιμα, όπως η σοκολάτα, για να θερμάνουμε με ήπιο τρόπο ή να διατηρήσουμε ζεστά κάποια άλλα τρόφιμα, όπως οι σάλτσες.
Επίσης, με τον ίδιο όρο περιγράφουμε και τη διαδικασία μαγειρέματος. Η διαδικασία έχει ως εξής βυθίζουμε το μπεν μαρί σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, το οποίο περιβάλλει το φαγητό με ήπια θερμότητα, χωρίς να ακουμπάει απευθείας στον πάτο της.
Ένα σύγχρονο μπεν μαρί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει τα κρύα τρόφιμα παγωμένα. Σε αυτό το σενάριο, το δοχείο ζεστού νερού αντικαθίσταται από μια παγοκύστη ή ένα δοχείο με παγάκια.

Τι σημαίνει μπεν μαρί (bain – marie);

Bain-marie σημαίνει το μπάνιο της Μαρίας. Αλλά ποια ήταν αυτή η Μαρία;
Σύμφωνα με μία θεωρία η εν λόγω Μαρία ήταν αλχημιστής που έζησε μεταξύ του πρώτου και του τρίτου αιώνα μ.Χ. Ήταν επίσης γνωστή ως “Μαρία η προφήτισσα”.
Η Μαρία χρησιμοποιούσε παρόμοιες μεθόδους θέρμανσης με το μπεν μαρί, για να αποστάξει ή να θερμάνει υγρά.
Αν και δεν σώζεται κανένα από τα γραπτά της, μαθαίνουμε για το έργο της από άλλους που αναφέρονται στις ιδέες της.
Το όνομά της επιβιώνει στην εφεύρεσή της. Η πρώτη γραπτή αναφορά σε ένα bain-marie είναι μια αναφορά στα λατινικά σε ένα balneum Mariae, μια φράση που μεταφράζεται ως λουτρό της Μαρίας.
Ο λατινικός όρος έγινε αργότερα ο γαλλικός όρος bain-marie. Και αυτή η τεχνική της χρήσης ζεστού νερού σε ένα δοχείο που περιβάλλει ένα άλλο δοχείο ή τηγάνι χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα!

Υλικό

Κατασκευαστής

Nava

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button