Ταψί για πίτσα ατσάλινο, επαγγελματικό.
Χαρακτηριστικά του στρόγγυλου ατσάλινου ταψιού για πίτσα:
- Το ατσάλινο ταψί είναι ιδανικό για να ψήσετε αυθεντική, τραγανή, ιταλική πίτσα.
- Το μπλε ατσάλι εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας κατά το μαγείρεμα.
- Ο μαύρος χάλυβας – ή μπλε χάλυβας – είναι ένα υλικό που τείνει να σκουριάζει όταν διατηρείται σε υγρό περιβάλλον.
- Τα μαύρα ατσάλινα ταψιά θα πρέπει να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση.
- Αντοχή σε θερμοκρασίες έως 420°C.
- Λόγω του μαύρου χρώματος του, το μαύρο ατσάλι απορροφά γρήγορα τη θερμότητα αντί να την αντανακλά, επιτυγχάνοντας ομοιόμορφο ψήσιμο και εξοικονομώντας έτσι ενέργεια.
- Η μπλε επίστρωση είναι πορώδης και απορροφά το λίπος. Αυτό ενισχύει την προστασία από τη σκουριά, εμποδίζει τις παρασκευές από το να κολλήσουν στο ταψί και λειτουργεί ως αντικολλητική επίστρωση.
- Να μη χρησιμοποιείται στο πλυντήριο πιάτων.
- Στοιβάζεται και είναι ελαφρύ.
- Πριν από την πρώτη χρήση: Πλένουμε το σκεύος με ζεστό νερό, στεγνώνουμε σχολαστικά και αλείφουμε με λάδι εσωτερικά και εξωτερικά.
- Η επάλειψη με λάδι προτείνεται μετά από κάθε χρήση.
- Κατάλληλο για επαγγελματική χρήση (πιτσαρίες, εστιατόρια, παιδότοποι κ.α.)
- Διαστάσεις: Ø 36,7εκ x Υ 2,1εκ ( 34εκ. βάση)
Κατασκευασμένο από ένα μείγμα ανοξείδωτου χάλυβα και χυτοσιδήρου, αυτό το ταψί συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δύο υλικών.
Ζυγίζει σχεδόν το μισό από τον παραδοσιακό χυτοσίδηρο, διαθέτει εξαιρετικό έλεγχο και συγκράτηση της θερμότητας, εξασφαλίζοντας μια άψογα τραγανή κρούστα, αποφεύγοντας το υπερβολικό ψήσιμο του εσωτερικού.
To ταψί για πίτσα έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας σταθερή απόδοση ακόμα και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα μαγειρέματος.
Συχνές ερωτήσεις:
Τι είναι το μπλε ατσάλι (blue steel);
Ο μπλε χάλυβας είναι ένα υλικό που συνδυάζει τις καλύτερες ιδιότητες του ανοξείδωτου χάλυβα και του χυτοσιδήρου (μαντέμι).
Έχει σχεδόν το μισό βάρος από το χυτοσίδηρο, διατηρεί όλες τις αντικολλητικές ιδιότητες, ενώ προσφέρει τον έλεγχο της θερμότητας και τη διατήρηση του ανοξείδωτου χάλυβα.
Επιπλέον, μπορεί να αντέξει θερμότητα έως και 650°C, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε τραγανό αποτέλεσμα εξωτερικά, χωρίς να παραψήσετε το εσωτερικό.
Και με την κατάλληλη φροντίδα, τα μαγειρικά σκεύη από ανθρακούχο χάλυβα θα διαρκέσουν μια ζωή.
Δείτε παρακάτω στο άρθρο:
Ποια είναι τα βασικά εργαλεία για να φτιάξετε σπιτική πίτσα;
Δείτε και τα 3 μεγέθη εδώ: Ταψί πίτσας Blue steel