Πείτε αντίο στο κουβάλημα της βαριάς, καυτής κατσαρόλας μέχρι τον νεροχύτη και τις επικίνδυνες πιτσιλιές.
Το ανοξείδωτο καλάθι βρασμού της Ibili είναι ένα επαναστατικό αξεσουάρ που θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε ζυμαρικά, λαχανικά και πολλά άλλα.
Τοποθετείται απευθείας μέσα στην κατσαρόλα σας με νερό που βράζει.
Μαγειρεύετε τα τρόφιμά σας μέσα στο καλάθι και, όταν είναι έτοιμα, απλά σηκώνετε το καλάθι από την πρακτική του λαβή. Τα πάντα στραγγίζονται αμέσως, ενώ το πολύτιμο, αμυλούχο νερό των ζυμαρικών παραμένει στην κατσαρόλα, έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε στις σάλτσες σας!
Ένα Αληθινό Πολυεργαλείο στην Κουζίνα σας:
- Ζυμαρικά: Ιδανικό για κάθε είδος ζυμαρικού, ειδικά για μακριά όπως σπαγγέτι και λιγκουίνι.
- Λαχανικά (Βράσιμο & Ατμός): Τέλειο για να βράσετε πατάτες, καρότα, μπρόκολο ή για να μαγειρέψετε στον ατμό, χάρη στα ποδαράκια που το κρατούν υπερυψωμένο.
- Θαλασσινά: Βράστε γαρίδες, μύδια ή καβούρια και αφαιρέστε τα πανεύκολα τη σωστή στιγμή.
- Όσπρια & Ρύζι: Εξαιρετικό για το βράσιμο και το εύκολο στράγγισμα.
Χαρακτηριστικά που Κάνουν τη Διαφορά:
- Ποιοτική Ανοξείδωτη Κατασκευή: Κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι που δεν σκουριάζει, δεν λεκιάζει και δεν κρατά οσμές.
- Πρακτική Αναδιπλούμενη Λαβή: Σας επιτρέπει να το αφαιρείτε με ασφάλεια από την κατσαρόλα, ενώ διπλώνει για να κλείνει το καπάκι της κατσαρόλας κατά το βράσιμο.
- Ενσωματωμένα Ποδαράκια: Κρατούν το καλάθι ελαφρώς υπερυψωμένο από τον πάτο της κατσαρόλας, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κυκλοφορία του νερού και καθιστώντας το ιδανικό για μαγείρεμα στον ατμό.
- Άψογη Διάτρηση: Οι ομοιόμορφα κατανεμημένες τρύπες επιτρέπουν τη γρήγορη και πλήρη αποστράγγιση.
- Διαστάσεις: 21X11 cm
Συχνές Ερωτήσεις για το Καλάθι Βρασμού Ibili (Q&A)
Ο καλύτερος τρόπος είναι να μετρήσετε την εσωτερική διάμετρο και το ύψος της κατσαρόλας σας. Βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις του καλαθιού είναι ελαφρώς μικρότερες (τουλάχιστον 1-2 εκατοστά) ώστε να μπορεί να μπει και να βγει άνετα και να κλείνει το καπάκι.
Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά! Πρώτον, αποφεύγετε να σηκώνετε μια βαριά κατσαρόλα γεμάτη καυτό νερό. Δεύτερον, γλιτώνετε τις πιτσιλιές και τον κίνδυνο εγκαυμάτων. Τρίτον, το πιο σημαντικό για τους λάτρεις των ζυμαρικών, σας επιτρέπει να κρατήσετε το αμυλούχο νερό του βρασμού, το οποίο είναι ιδανικό για να “δέσετε” τις σάλτσες σας.
Ναι, είναι ιδανικό για μαγείρεμα στον ατμό! Απλά βάλτε λίγο νερό στον πάτο της κατσαρόλας (αρκετό ώστε να μην εξατμιστεί τελείως, αλλά όχι τόσο ώστε να ακουμπά τα τρόφιμα). Τα ποδαράκια του καλαθιού θα κρατήσουν τα λαχανικά σας πάνω από το νερό, επιτρέποντάς τους να μαγειρευτούν τέλεια στον ατμό.