Επαγωγικα σκευη μαγειρικησ

Το επαγωγικό μαγείρεμα κατακτά τον κόσμο της μαγειρικής με γοργούς βηματισμούς, προσφέροντας ταχύτητα, ακρίβεια και ενεργειακή απόδοση όπως ποτέ άλλοτε. Ωστόσο, για να αξιοποιήσεις πραγματικά τη δύναμη της επαγωγής, χρειάζεσαι τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη! Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα αποκαλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το επαγωγικό μαγείρεμα και πώς να επιλέξεις τα καλύτερα συμβατά μαγειρικά σκεύη για την κουζίνα σου.

antikollitiko-tigani-gia-epagogiki-estia

Ποια σκεύη μαγειρικής είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία;

Τα μαγειρικά σκεύη που είναι συμβατά με την επαγωγική εστία είναι:

Τα σκεύη μαγειρικής για να είναι κατάλληλα για την επαγωγική κουζίνα θα πρέπει να μαγνητίζονται από την επαγωγική εστία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να να είναι κατασκευασμένα ή να περιέχουν σιδηρομαγνητικό υλικό, όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή χυτοσίδηρο.  Στα ανοξείδωτα σκεύη υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς μπορεί να κατασκευαστούν με μια ποικιλία μετάλλων. Η πιθανή υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο μπλοκάρει το μαγνητικό πεδίο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ενώ τα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι είναι συμβατά με την επαγωγή, είναι βαριά και μπορεί να γρατσουνίσουν ή να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνεια μαγειρέματος, αν δεν χρησιμοποιηθούν προσεκτικά. Επιπλέον, όσον αφορά στα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη όσα διαθέτουν μαγνητική επίστρωση (τα περισσότερα) είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία.

antaptoras-gia-epagogiki-estia

Μετάτρεψε τα σκεύη σου σε επαγωγικά!

Ναι καλά άκουσες! Αν δε θέλεις να πετάξεις τα μη συμβατά με την επαγωγική εστία σκεύη σου και εάν δε θέλεις να αγοράσεις καινούρια σου έχουμε τη λύση! Το τέλειο gadget για αυτή τη δουλειά είναι ο ειδικός αντάπτορας που μετατρέπει τα μη επαγωγικά σκεύη σε επαγωγικά. Πώς; Απορροφώντας τα μαγνητικά κύματα από την επαγωγική εστία και μετατρέποντας την ενέργεια αυτή σε θερμότητα.

επαγωγικά σκεύη

Ποια μαγειρικά σκεύη δεν είναι κατάλληλα για την επαγωγική  εστία;

Όλα τα τηγάνια, τα μπρίκια και οι κατσαρόλες που έχουν κατασκευαστεί με μη μαγνητικά υλικά δε λειτουργούν στις επαγωγικές εστίες. Τα ακόλουθα σκεύη μαγειρικής είναι ακατάλληλα για χρήση σε επαγωγικές εστίες:

 • Γυάλινα σκεύη μαγειρικής, συμπεριλαμβάνονται και τα πυρέξ.
 • Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου (εκτός εάν διαθέτουν ειδική βάση φιλική προς την επαγωγή)
 • Χάλκινα σκεύη μαγειρικής
poia-skevi-einai-katallila-gia-epagwgiki-estia

Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν ένα σκεύος μαγειρικής είναι κατάλληλο για επαγωγικό μαγείρεμα;

Δύο είναι οι τρόποι με τους οποίους θα καταλάβεις εάν η κατσαρόλα είναι συμβατή με την επαγωγική εστία. Ο πρώτος και πιο προφανής τρόπος είναι να δεις το χαρακτηριστικό σύμβολο στη βάση της κατσαρόλας ή του τηγανιού, που μοιάζει με ένα μικρό πηνίο σύρματος με τέσσερις θηλιές. Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρεις ένα μαγνητάκι ψυγείου και να δοκιμάσεις εάν έλκεται από τον πάτο του σκεύους. Τόσο απλά!

sima-epagogikis-kouzinas
katsarola-gia-epagwgiki

Τι είναι το επαγωγικό μαγείρεμα;

Ενώ μια επαγωγική εστία μπορεί να μοιάζει με μια παραδοσιακή ηλεκτρική εστία, ο τρόπος με τον οποίο παράγει θερμότητα για το μαγείρεμα του φαγητού είναι εντελώς διαφορετικός. Ένα χάλκινο πηνίο κάτω από την εστία δημιουργεί ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Αυτή η μαγνητική ενέργεια αλληλεπιδρά άμεσα με τα συμβατά με την επαγωγική εστία μαγειρικά σκεύη για να τα κάνει να ζεσταθούν. Επειδή η επαγωγή παραλείπει το βήμα της θέρμανσης της εστίας, είναι μια γρήγορη και ομοιόμορφη μέθοδος μαγειρέματος.  Μόνο όταν τοποθετηθεί το μαγειρικό σκεύος πάνω στην επαγωγική εστία, εκείνη ανάβει.

Συχνές ερωτήσεις:

 1. Είναι ασφαλής η επαγωγική κουζίνα;
  Ναι, η επαγωγική κουζίνα είναι ασφαλής μιας και όλη η θερμότητα παράγεται μαγνητικά από και μέσα στο σκεύος μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, η επιφάνεια της εστίας παραμένει δροσερή στην αφή, περιορίζοντας τυχόν ατυχήματα με εγκαύματα.
 2. Η επαγωγική εστία εξοικονομεί ενέργεια;
  Ναι, η επαγωγική εστία συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας επειδή σχεδόν όλη η θερμότητα χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα του φαγητού και όχι για τη θέρμανση της κουζίνας σου.
 3. Χρειάζομαι ειδικά μαγειρικά σκεύη για την επαγωγική εστία;
  Επειδή το επαγωγικό μαγείρεμα απαιτεί μαγνητική ενέργεια, τα μαγειρικά σκεύη πρέπει να είναι κατασκευασμένα από μαγνητικό υλικό.
 4. Η γυάλινη κατσαρόλα μπαίνει σε επαγωγική εστία;
  Όχι, τα γυάλινα σκεύη αντενδείκνυνται για τις επαγωγικές εστίες, καθώς δε μαγνητίζονται.
 5. Το αντικολλητικό τηγάνι είναι κατάλληλο για επαγωγική εστία;
  Ναι, τα περισσότερα αντικολλητικά τηγάνια διαθέτουν μαγνητική επίστρωση και είναι κατάλληλα για την επαγωγική εστία.

Στο kouziniko.gr θα βρεις κατσαρόλες, μπρίκια, τηγάνια και αντάπτορες κατάλληλα για την επαγωγική εστία!

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button