Σούπα κανείς;

Έχεις κουραστεί από τις ίδιες κλασικές συνταγές για σούπα; Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο και συναρπαστικό; Δε χρειάζεται να ψάχνεις άλλο! Συγκεντρώσαμε μια λίστα με 7 δημοφιλείς σούπες από όλο τον κόσμο, που θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σου κάλυκες και θα σε κάνουν να λαχταράς για περισσότερες.

soupes

Διαφορετικές περιοχές και πολιτισμοί έχουν τις δικές τους μοναδικές παραδόσεις σούπας, συμβάλλοντας στον πλούσιο και ποικιλόμορφο κόσμο της σούπας που γνωρίζουμε σήμερα. Ως αποτέλεσμα, οι σούπες έχουν γίνει μια αντανάκλαση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και μια μορφή μαγειρικής τέχνης που ποικίλλει ευρέως από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο.

soupa-ramen

Ramen

Το ράμεν είναι μια ιαπωνική σούπα ζυμαρικών που έχει εξελιχθεί από ένα απλό street food σε μια παγκόσμια γκουρμέ επιλογή. Τα τρία κύρια συστατικά της είναι ένας γευστικός ζωμός που παρασκευάζεται με dashi και ζωμό κοτόπουλου, noodles και περίτεχνα τοποθετημένα υλικά όπως λαχανικά και κρέας.  Συνήθως, προστίθεται και ένα βραστό αυγό στη σούπα ράμεν, καθιστώντας την ακόμα πιο νόστιμη και θρεπτική. Αυτό που κάνει το ράμεν να ξεχωρίζει είναι η δημιουργικότητα στην προετοιμασία του, που οδηγεί σε καινοτόμες παραλλαγές παγκοσμίως, όπως η καρμπονάρα ράμεν και τα μπιφτέκια ράμεν. Το ράμεν θεωρείται ότι προέρχεται από την Κίνα και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς εισήχθη στην Ιαπωνία. Ωστόσο, το ράμεν αποτελεί βασικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας, αλλά και ολόκληρης της Ασίας. 

goulas-soupa-oyggaria

Goulash

Το γκούλας είναι μία δημοφιλής ουγγαρέζικη σούπα και απολεί το εθνικό πιάτο της Ουγγαρίας. Γκούλας, ή όπως το αποκαλούν οι Ούγγροι, gulyás, σημαίνει “βοσκός”. Το γκούλας είναι κάτι ανάμεσα σε σούπα και στιφάδο που παρασκευάζεται με κρέας, (κυρίως χρησιμοποιείται μοσχάρι) κρεμμύδια και το πιο καθοριστικό συστατικό, η πάπρικα. Οι Ούγγροι χρησιμοποιούν πολύ γενναιόδωρες ποσότητες πάπρικας και αυτό είναι το κλειδί. Οι σύγχρονες παραλλαγές περιλαμβάνουν πατάτες και ζυμαρικά, αντανακλώντας την προσαρμοστικότητα αυτής της πλούσιας σούπας που απολαμβάνεται παγκοσμίως.

gazpacho-soupa

Gazpacho

Το Gazpacho είναι μία διάσημη κρύα σούπα της Ισπανίας, που προέρχεται από την ηλιόλουστη περιοχή της Ανδαλουσίας. Φτιαγμένη από ένα μείγμα ντομάτας, σκόρδου, κρεμμυδιών, πιπεριών και ελαιόλαδου, η ουσία της βρίσκεται στην απλότητα και την ποιότητα των συστατικών της. Η ονομασία “Gazpacho”, που προέρχεται από τα αραβικά, μεταφράζεται ως “υγρό ψωμί”, μιας και παραδοσιακά την απολάμβαναν με ένα κομμάτι ψωμί. Στην αρχική της μορφή δεν περιλάμβανε ντομάτα. Με την πάροδο του χρόνου, το Gazpacho εξελίχθηκε με δημιουργικές παραλλαγές, ενσωματώνοντας συστατικά όπως αμύγδαλα, αβοκάντο, πεπόνι και καρπούζι.

tum-yum

Tom Yum

Το Tom Yum συμπυκνώνει την ουσία των ταϊλανδέζικων γεύσεων στις διάφορες παραλλαγές του, που είναι γεμάτες πρωτεΐνες. Πρόκειται για ένα αρμονικό μείγμα από λεμονόχορτο, galangal και φύλλα λάιμ καφίρ. Η σούπα Tom Yum έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται αιώνες πίσω. Έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου για να γίνει το νόστιμο και δημοφιλές πιάτο που είναι σήμερα. Μία γνωστή παραλλαγή της ταϊλανδέζικης σούπας είναι το Tom Yum Kung, με ζουμερές γαρίδες, ενώ πολλοί προτιμούν και το Tom Yum Gai με κοτόπουλο και lime.

μπορς-ρωσικη-σουπα

Borscht

Το μπορς, μια αγαπημένη ανατολικοευρωπαϊκή σούπα, διαθέτει μια πλούσια μαγειρική ιστορία που εκτείνεται σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Ρωσία και η Πολωνία. Το συστατικό που πρωταγωνιστεί είναι το παντζάρι, που προσδίδει στη σούπα το χαρακτηριστικό βαθύ κόκκινο χρώμα και την ελαφρώς γλυκιά γεύση του. Το μπορς περιλαμβάνει συνήθως μια ποικιλία λαχανικών, όπως λάχανο, καρότα, πατάτες και κρεμμύδια, συμβάλλοντας στο πλούσιο και θρεπτικό προφίλ του. Η προσθήκη κρέατος, συχνά μοσχαρίσιου ή χοιρινού, ποικίλλει ανάλογα με τις συνταγές και η σούπα απολαμβάνεται τόσο ζεστή όσο και κρύα. Η ξινή κρέμα γάλακτος είναι μια συνηθισμένη γαρνιτούρα, που προσθέτει μια κρεμώδη υφή.

minestrone-italiki-soupa

Minestrone

Η σούπα μινεστρόνε, μια εμβληματική ιταλική σούπα, έχει τις ρίζες της στις δύσκολες εποχές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Λόγω της έλλειψης τροφίμων, οι πολυμήχανοι αγρότες έφτιαξαν αυτό το πλούσιο πιάτο, παρασκευάζοντας έναν αλμυρό ζωμό με ό,τι λαχανικά ήταν διαθέσιμα. “Minestrone” σημαίνει στα ιταλικά “πηχτή σούπα λαχανικών“. Αυτό που κάνει το Minestrone να ξεχωρίζει είναι η ευελιξία της – δεν υπάρχει σταθερή συνταγή. Ένα μείγμα λαχανικών, όπως πατάτες, σέλινο και καρότα, αποτελεί τη βάση της, ενώ οι παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν κρέας, ζυμαρικά ή ρύζι. Αυτή η προσαρμοστικότητα καθιστά τη Minestrone μια από τις πιο ευέλικτες και προσιτές σούπες παγκοσμίως, ενσαρκώνοντας μια γαστρονομική κληρονομιά που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας.

mexikaniki-soupa-me-tortigia

Tortilla soup /Sopa Azteca

Η μεξικάνικη σούπα τορτίγιας, ή Sopa Azteca, είναι ένα γευστικό comfort food, που κατέχει ξεχωριστή θέση στη μεξικάνικη κουζίνα. Προερχόμενη από τον πολιτισμό των Αζτέκων, αυτή η σούπα είναι μια απολαυστική συγχώνευση ντόπιων συστατικών και ισπανικών επιρροών. Η βάση της σούπας αποτελείται συνήθως από έναν ζωμό με βάση τη ντομάτα, ο οποίος εμποτίζεται με διάφορα μπαχαρικά, όπως κύμινο και τσίλι σε σκόνη. Επιπλέον, η μεξικάνικη σούπα συχνά περιλαμβάνει τεμαχισμένο κοτόπουλο, αβοκάντο, λάιμ και κόλιανδρο, προσθέτοντας στρώματα υφής και φρεσκάδας. Αυτό που κάνει τη Sopa Azteca να ξεχωρίζει είναι η προσθήκη τραγανών λωρίδων τορτίγιας, οι οποίες είτε προστίθενται απευθείας στη σούπα είτε σερβίρονται στο πλάι για μία απολαυστική, τραγανή αίσθηση.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button