Παραδοσιακός ελληνικός καφές με γεύση τριαντάφυλλο

Ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ελληνικής κουλτούρας βρίσκεται στον αχανή κόσμο του καφέ! Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές κρύβει πλούσια οφέλη για την υγεία, τα οποία έχουν επιστημονικά τεκμηριωθεί και έχουν κάνει τον ελληνικό καφέ ένα απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Ωστόσο, εάν έχεις βαρεθεί την κλασική γεύση του ελληνικού καφέ, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μια νέα και μοναδική γεύση που θα απογειώσει την εμπειρία του καφέ. Ελληνικός καφές με γεύση τριαντάφυλλο!

ellinikos-sti-chovoli

Ποιο είναι το καλύτερο μπρίκι για να φτιάξεις ελληνικό καφέ με τριαντάφυλλο στο σπίτι;

Είτε ψήσεις τον ελληνικό καφέ στο γκαζάκι είτε στη χόβολη το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα σωστά εργαλεία. Το μπρίκι είναι ένα αξεσουάρ που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις έναν καλό ελληνικό καφέ με καϊμάκι. Τα πιο παραδοσιακά μπρίκια είναι τα χάλκινα και τα ορειχάλκινα. Ο χαλκός είναι εξαιρετικός για την κατανομή της θερμότητας, γεγονός που τον κάνει ιδανικό για τη διαδικασία παρασκευής ελληνικού καφέ. Αντίστοιχα, τα ανοξείδωτα μπρίκια είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και την ευκολία στη συντήρηση, καθιστώντας τα πρακτική επιλογή για καθημερινή χρήση. Για όσους αγαπούν την αισθητική όσο και τη γεύση, συνιστώ ανεπιφύλακτα το γυάλινο μπρίκι. Χάρη στο διάφανο γυαλί μπορείς να παρακολουθήσεις όλη τη διαδικασία παρασκευής του καφέ. Τα πήλινα μπρίκια με την ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, εγγυώνται έναν γευστικό μερακλίδικο ελληνικό καφέ. Τα εμαγιέ μπρίκια συνδυάζουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ελληνικού καφέ με τον σύγχρονο. Αυτές οι επιλογές σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τον καφέ σου με τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα και τις προτιμήσεις σου.

pos-ftiachno-elliniko-kafe

Τι είναι ο ελληνικός με άρωμα τριαντάφυλλο;

Ο ελληνικός καφές μας με γεύση τριαντάφυλλο προσφέρει ένα εξαιρετικό μείγμα παραδοσιακού ελληνικού καφέ με μια λεπτή πινελιά από φυσική εσάνς τριαντάφυλλου. Το πάντρεμα του ελληνικού καφέ με το τριαντάφυλλο δεν είναι απλώς μια αισθητηριακή απόλαυση – είναι ένα ταξίδι στους πολιτισμούς και μια πύλη προς τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Καφές με άρωμα τριαντάφυλλο εντοπίζεται και στην Τουρκία. Στα πλαίσια έρευνας που διεξήχθη στην Άγκυρα το 2019, βρέθηκε ότι η ενσωμάτωση του αρώματος τριαντάφυλλου στον τουρκικό καφέ ενισχύει τα δυνητικά οφέλη του για την υγεία. Κάποια από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο τουρκικός καφές με άρωμα τριαντάφυλλο είναι η βελτίωση της διάθεσης, η γνωστική ενίσχυση και οι πιθανές αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της παρουσίας των φυσικών ενώσεων του τριαντάφυλλου. Ακόμη, το τριαντάφυλλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ βοηθά στην αντιγήρανση και την αναζωογόνηση του οργανισμού.

etairia-pyramis-briki

Τελικά ο καφές είναι ελληνικός ή τουρκικός;

Αν βρίσκεσαι στην Τουρκία θα παραγγείλεις έναν τουρκικό καφέ, ενώ αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα θα παραγγείλεις έναν ελληνικό καφέ. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε ότι οι ρίζες του καφέ εντοπίζονται στον Οθωμανικό πολιτισμό. Αλλά ακόμη και μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1960, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τη λέξη τουρκικός καφές για να προσδιορίσουν τον καφέ. Ωστόσο, λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών και ορισμένων κρίσιμων γεγονότων που οδήγησαν στην επιδείνωση των σχέσεων, ο τουρκικός καφές μετονομάστηκε σε ελληνικός. Ενώ η προέλευσή του μπορεί να έχει τις ρίζες του στον τουρκικό καφέ, η ενσωμάτωση, η εξέλιξη και η σημασία του στον ελληνικό πολιτισμό τον καθιστούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας. 

ellinikos-kafes-makrozoia

Ο ελληνικός καφές συμβάλλει στη μακροζωία;

Η μακροζωία είναι ένα πολύπλοκο θέμα που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως η γενετική, ο τρόπος ζωής, η διατροφή και οι γενικές συνήθειες. Ο ελληνικός καφές έχει μελετηθεί για τις πιθανές ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία, όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις που να δείχνουν ότι ο ελληνικός καφές από μόνος του συμβάλλει στη μακροζωία. Η μελέτη “Consumption of a Boiled Greek Type of Coffee Is Associated with Improved Endothelial Function: The Ikaria Study” παρέχει ενδείξεις για τη θετική επίδραση του ελληνικού καφέ στη λειτουργία των αγγείων, έναν σημαντικό δείκτη για την καρδιαγγειακή υγεία. Το δείγμα της έρευνας ήταν 142 ηλικιωμένοι άνθρωποι (ηλικίας 66–91 ετών) που κατοικούσαν στην Ικαρία. Οι κάτοικοι του νησιού της Ικαρίας έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας παγκοσμίως. Καταληκτικά, οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελληνικού καφέ σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά του τριαντάφυλλου δημιουργούν ένα ακαταμάχητο ρόφημα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

Στο kouziniko.gr. θα βρεις από τον πιο παραδοσιακό μέχρι τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για να φτιάξεις τον πιο μερακλίδικο ελληνικό καφέ.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button