moka-pot

Εσπρέσο από τα χεράκια σου!

Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ο καφές. Η αρωματική αυτή ουσία, που μας προσφέρει απόλαυση και ξύπνημα, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως. Με μια ιστορία που εκτείνεται σε διάφορες κουλτούρες και παραδόσεις, ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα, αλλά ένα ταξίδι στην γεύση και την αρωματική ευωδιά του. Μία μέθοδος παρασκευής καφέ είναι το μόκα ποτ, ένα μικρό, αλλά ισχυρό εργαλείο που μας παρέχει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας εσπρέσσο στο σπίτι.Μάθε πώς να φτιάχνεις τον αγαπημένο σου εσπρέσο στο moka pot με απλά και εύκολα βήματα.

Εσπρέσο από τα χεράκια σου!

Ξυπνάς το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ο καφές. Η αρωματική αυτή ουσία, που μας προσφέρει απόλαυση και ξύπνημα, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως. Με μια ιστορία που εκτείνεται σε διάφορες κουλτούρες και παραδόσεις, ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα, αλλά ένα ταξίδι στην γεύση και την αρωματική ευωδιά του. Μία μέθοδος παρασκευής καφέ είναι το μόκα ποτ, ένα μικρό, αλλά ισχυρό εργαλείο που μας παρέχει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας εσπρέσσο στο σπίτι.

Μάθε πώς να φτιάχνεις τον αγαπημένο σου εσπρέσο στο moka pot με απλά και εύκολα βήματα.

Καθώς ο καφές συνεχίζει να είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ υπενθυμίζει την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική σημασία του. Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες ημέρες του χρόνου και γιορτάζεται στη 1 Οκτώβρη.

Από τον ελληνικό καφέ στον εσπρέσο..

Για τον Έλληνα, ο καφές είναι πολύ περισσότερο από ένα ρόφημα. Είναι ένας τρόπος ζωής, μια συνήθεια που συνοδεύει κάθε στιγμή της ημέρας. Στην αρχή, ήταν ο “ελληνικός” καφές, γνωστός και ως “τουρκικός”, παρασκευασμένος με τον παραδοσιακό τρόπο, στη χόβολη ή στη φωτιά. Στη συνέχεια, περάσαμε στον φίλτρου και τον στιγμιαίο, ακολουθώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις προτιμήσεις των ανθρώπων. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε μια έκρηξη στην κατανάλωση του espresso. Ο espresso δεν είναι απλά ένα ρόφημα, αλλά η βάση για πολλά αγαπημένα ροφήματα όπως το cappuccino, το latte και το macchiato. Είναι επίσης, η πηγή ενέργειας και η αφορμή για στιγμές χαλάρωσης. Τέλος, είναι η επιστήμη και η τέχνη της παρασκευής ενός αρωματικού ροφήματος, που ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας.

Τι είναι το moka pot;

Το Moka pot, γνωστό και ως “μόκα”, είναι μια παραδοσιακή μέθοδος εκχύλισης καφέ που προέρχεται από την Ιταλία. Εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Alfonso Bialetti, έναν μηχανικό από την Υεμένη, προσφέροντας έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο για να απολαύσεις τον καφέ σου στο σπίτι. Αυτή η κλασική ιταλική εφεύρεση γοητεύει τους λάτρεις του καφέ εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία παρασκευής που αποτυπώνει τέλεια την ουσία του καφέ. Τέλος, διαθέτει 3 βασικά εξαρτήματα: τον θάλαμο του νερού, το φίλτρο για τον καφέ και το επάνω μέρος όπου συλλέγεται ο εκχυλισμένος καφές.

Πώς χρησιμοποιείται το moka pot;

Προετοιμάσου για μια γευστική περιπέτεια και παρασκεύασε εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο σου εσπρεσάκι από το άνετο περιβάλλον του σπιτιού σου. Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα και τις σωστές δοσολογίες, θα απολαύσεις έναν πλούσιο και απολαυστικό καφέ που θα αναζωογονήσει τις αισθήσεις σου.

Τι θα χρειαστείς:

moka-espresso

Βήματα για τον τέλειο καφέ

  1. Ξεβίδωσε το μπρίκι και αφαίρεσε το φίλτρο.
  2.  Πρόσθεσε βραστό νερό στον κάτω θάλαμο μέχρι το σημείο της βαλβίδας ασφαλείας. Το ζεστό ή ακόμα καλύτερα το βραστό νερό θα επιταχύνει τη διαδικασία και το σημαντικότερο; Ο καφές θα βγάλει όλα τα αρώματά του!
  3. Τοποθέτησε το φίλτρο και πρόσθεσε τον αλεσμένο καφέ στο εσωτερικό του, χωρίς να τον πιέσεις.
  4. Βίδωσέ το καλά.
  5. Τοποθέτησέ το πάνω στην εστία, σε χαμηλή φωτιά.
  6. Περίμενε να ξεκινήσει η εκχύλιση. Στη μισή ποσότητα εκχύλισης σβήσε τη φωτιά, και περίμενε να ολοκληρωθεί η εκχύλιση.
espreso-sto-spiti

 KOUZINIKO TIP

   ♥ Για να βγουν σωστές οι δοσολογίες του πίνακα ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία: Στην εκχύλιση αφού ξεκινήσει ο καφές να βγάζει φουσκάλες κατέβασε από τη φωτιά και κρύωσέ το απευθείας κάτω από κρύο νερό (βρύσης) για να σταματήσει ο βρασμός.

Στο kouziniko.gr θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τον τέλειο εσπρέσο στο σπίτι.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button