Καθαρό παγούρι, χωρίς μυρωδιές

Στην εποχή της οικολογικής συνείδησης και του πολυάσχολου τρόπου ζωής.. εκτός σπιτιού, τα μπουκάλια νερού έχουν γίνει απαραίτητοι σύντροφοι. Είτε προτιμάς την ευκολία του πλαστικού, την ανθεκτικότητα του ανοξείδωτου, είτε την κομψότητα του γυαλιού, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς το παγούρι σου καθαρό τόσο για την υγεία σου όσο και για το περιβάλλον.

Καθαρό παγούρι, χωρίς μυρωδιές

Στην εποχή της οικολογικής συνείδησης και του πολυάσχολου τρόπου ζωής.. εκτός σπιτιού, τα μπουκάλια νερού έχουν γίνει απαραίτητοι σύντροφοι. Είτε προτιμάς την ευκολία του πλαστικού, την ανθεκτικότητα του ανοξείδωτου, είτε την κομψότητα του γυαλιού, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείς το παγούρι σου καθαρό τόσο για την υγεία σου όσο και για το περιβάλλον.

Πώς να καθαρίσω σωστά το θερμός;

Τα μπουκάλια θερμός είναι πολύτιμα για την ικανότητά τους να διατηρούν τα ροφήματα ζεστά ή κρύα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για να διασφαλίσεις τη λειτουργικότητα και την καθαρότητά τους, ακολουθήσε τα παρακάτω βήματα:

 • Μετά από κάθε χρήση, άδειαζε το θερμός και ξέπλυνέ το με ζεστό νερό.
 • Για επίμονες οσμές ή λεκέδες, γέμισε το θερμός με ένα μείγμα από ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Άφησέ το να μουλιάσει και, στη συνέχεια, τρίψε απαλά με μια βούρτσα μπουκαλιού.
 • Απόφυγε τη χρήση σκληρών καθαριστικών ή χλωρίνης, καθώς μπορεί να φθείρουν στην εσωτερική επένδυση του θερμός.
 • Να αφήνεις πάντα το θερμός να στεγνώσει καλά, χωρίς το καπάκι, για να αποφύγεις τη συσσώρευση υγρασίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας.
 • Να καθαρίζεις σχολαστικά το θερμός τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ακόμη και αν φαίνεται καθαρό. Η τακτική συντήρηση αποτρέπει τις παρατεταμένες οσμές και την ανάπτυξη βακτηρίων.
ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣ IBILI
boyrtsa katharismou thermos

Για καλύτερη απόδοση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του θερμός

 • Για κρύα ροφήματα: Τοποθέτησε το θερμός για 10-15 λεπτά στο ψυγείο. Εναλλακτικά, γέμισε το θερμός με παγάκια ή παγωμένο νερό κλείσε το καπάκι και περίμενε 10 λεπτά. Έπειτα, άδειασε το και τοποθέτησε το παγωμένο ρόφημα της επιλογής σου.
 • Για ζεστά ροφήματα: Βάλε ζεστό νερό στο θερμό και βίδωσε το καπάκι. Άφησέ το για περίπου 5 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια, άδειασέ το και βάλε το ζεστό σου ρόφημα.

Τέλος, θα πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν τον ουσιαστικό ρόλο της εξωτερικής θερμοκρασίας. Να διατηρείς το θερμός σε χώρο με θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μία ισοθερμική τσάντα, η οποία θα προστατεύσει τη θερμοκρασία του θερμού για ακόμη περισσότερη ώρα.

Ανοξείδωτα παγούρια:

 • Προτείνεται το πλύσιμο στο χέρι με ήπιο απορρυπαντικό, για να μην καταστραφεί το στρώμα μόνωσης κενού.
 •  Για να εξαλείψεις τις οσμές, χρησιμοποίησε ένα μείγμα από ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Απόφυγε τη χρήση ξυδιού, καθώς μπορεί να επηρεάσει το φινίρισμα από το ανοξείδωτου ατσάλι.
 • Το μπουκάλι πρέπει είναι εντελώς στεγνό πριν το κλείσεις, για την αποφυγή μούχλας.

Γυάλινα μπουκάλια νερού:

 • Τα γυάλινα μπουκάλια μπορεί να σπάσουν, γι’ αυτό απόφυγε την έκθεσή τους σε ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Τα γυάλινα μπουκάλια είναι συνήθως ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά το πλύσιμο στο χέρι με ήπιο σαπούνι και ένα μαλακό σφουγγάρι είναι προτιμότερα.

Πλαστικά παγούρια:

 • Πλύσιμο με χλιαρό νερό και υγρό πιάτων. Με τη βοήθεια μια βούρτσας για μπουκάλια θα εισχωρήσεις και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.
 • Για βαθύτερο καθαρισμό, φτιάξε ένα διάλυμα από χλιαρό νερό και ξύδι και άφησέ το να δράσει πριν το πλύνεις.
 • Ποτέ μη χρησιμοποιείς ζεστό νερό για τον καθαρισμό των πλαστικών μπουκαλιών, καθώς μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση βλαβερών χημικών ουσιών από το πλαστικό.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού έχουν γίνει ένα σχεδόν απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας πλαστικού μιας χρήσης.

KOUZINIKO TIP

 • Να αποθηκεύεις τα μπουκάλια ανοιχτά, χωρίς τα καπάκια, για να κυκλοφορεί ο αέρας και να μη δημιουργούνται οσμές.
 • Απαραίτητο να χρησιμοποιείς ανταλλακτικά. Αντικατάστησε το πώμα, το φίλτρο και το καλαμάκι στο παγουρίνο ανά τακτά διαστήματα.
 • Πάντα να παρατηρείς τα σήματα πάνω στα μπουκάλια, για να δεις αν πλένονται στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων.

Ήξερες ότι:

Σε μια μελέτη του 2022,που διεξήχθη στην Αμερική, όταν οι ερευνητές εξέτασαν τα μπουκάλια νερού για βακτήρια, διαπίστωσαν ότι το μέσο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού περιείχε 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 25% των Αμερικανών πλένουν τα μπουκάλια νερού μόνο λίγες φορές την εβδομάδα. Και σχεδόν το 15 % καθαρίζει τα παγούρια νερού τους μόνο μερικές φορές το μήνα.

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button