Ιδέες για λειτουργικό ψυγείο

Οργάνωση ψυγείου

Το να έχετε ένα οργανωμένο ψυγείο, όχι μόνο σας κάνει να νιώθετε υπέροχα κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του, αλλά σας εξοικονομεί και χρόνο όταν προσπαθείτε να ετοιμάσετε ένα γεύμα. Και ενώ μπορεί να φαίνεται σαν μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία, απλώς ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα και θα την ολοκληρώσετε σε ελάχιστο χρόνο.

organomeno psygeio

6 βήματα για οργανωμένο ψυγείο

  • Αρχικά, αδειάστε το ψυγείο και καθαρίστε τα ράφια. Έπειτα, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης σε κάθε είδος και πετάξτε τα ληγμένα.
  • Καθώς ξαναγεμίζετε το ψυγείο, ομαδοποιήστε τα τρόφιμα ανά κατηγορία, χρησιμοποιώντας δοχεία αποθήκευσης ψυγείου. Η ομαδοποίηση παρόμοιων τροφών θα διευκολύνει την εύρεση του ακριβούς προϊόντος που θέλετε.
  • Τοποθετήστε τρόφιμα που στάζουν, όπως κόκκινο κρέας και ψάρια, στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, για να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.
  • Διατηρήστε τα φρούτα και τα λαχανικά χωριστά. Το αιθυλένιο από τα φρούτα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη αλλοίωση των λαχανικών. Φυλλώδη λαχανικά, όπως λάχανο και μαρούλι, συντηρούνται σε ειδικές πλαστικές σακούλες τροφίμων, που κλείνουν αεροστεγώς.

Ακολουθήστε μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω για την οργάνωση του ψυγείου.

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο, θα βοηθήσει στο να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Στο kouziniko.gr θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για να οργανώσετε το ψυγείο σας!

Καλάθι Οργάνωσης Ψυγείου Διάτρητο

Δοχείο Οργάνωσης Ψυγείου Διάφανο

Δοχείο Τροφίμων Πλαστικό Gastronorm

καλαθια-οργανωσης-ψυγειου
οργανωση-ψυγειου

Τι θα χρειαστείτε:

  • Δοχεία τροφίμων ψυγείου

  • Ένας τρόπος για να καταπολεμήσετε τη σπατάλη τροφίμων, είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι υπάρχει στο ψυγείο σας.
  • Προτιμήστε τα διάφανα δοχεία οργάνωσης ψυγείου , για να έχετε άμεση επαφή με το περιεχόμενο. Επίσης, στοιβάζονται και είναι ιδανικά για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο του ψυγείου.
  • Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικά δοχεία ψυγείου, έτσι ώστε να είναι οργανωμένα και να μειωθεί η εξάπλωση των μικροβίων. Επιλέξτε δοχεία με οπές, έτσι ώστε να μπορούν να αερίζονται και να «αναπνέουν».
  • Τέλος, εάν είστε στον χώρο της εστίασης το kouziniko.gr σας δίνει λύσεις για επαγγελματικό αποτέλεσμα. Τα υψηλής ποιότητας και αντοχής δοχεία gastronorm, είναι αυτό που χρειάζεστε για μια οργανωμένη και ασφαλή επαγγελματική κουζίνα.

Το φαγητό που περίσσεψε το τοποθετούμε σε ανοξείδωτα, γυάλινα ή πλαστικά τάπερ, με ένδειξη καταλληλότητας τροφίμων. Έτσι, αποφεύγεται η μεταφορά οσμών και η αλλοίωση της γεύσης του περιεχομένου. Σημαντικό, είναι να επιλέξουμε διάφανα φαγητοδοχεία, για να μπορούμε να δούμε το περιεχόμενο.

Προτιμήστε εκείνες με το διπλό zipper. Το διπλό zipper σφραγίζει με ασφάλεια και παρέχει πρακτικό άνοιγμα, για εύκολο γέμισμα.  Ιδανικές για αποθήκευση και μεταφορά στερεών και υγρών τροφίμων, χωρίς τον φόβο διαρροής. Αυτές οι ανθεκτικές σακούλες, αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο εξοικονόμησης και οργάνωσης χώρου. Τέλος, είναι οικολογικές, καθώς είναι πολλαπλών χρήσεων και βοηθούν να περιορίσετε την κατανάλωση πλαστικού μιας χρήσης.

Φαγητοδοχείο Σετ Pyrex
sakoyles trofimwn
Call Now Button