mpoukali-gia-to-scholeio

Τι παγούρι να διαλέξω;

Ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις την επιστροφή στο σχολείο με ένα κομψό μπουκάλι νερού. Το νερό είναι απαραίτητο για να παραμείνεις συγκεντρωμένος αλλά και ενεργητικός κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Γι’ αυτό είναι ουσιώδες να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου έχει το σωστό μπουκάλι νερού για τις καθημερινές του ανάγκες. Αναρωτιέσαι τι προδιαγραφές πρέπει να έχει το ιδανικό μπουκάλι νερού για το σχολείο; Ας εξετάσουμε λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το καλύτερο!

Τι παγούρι να διαλέξω;

Ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις την επιστροφή στο σχολείο με ένα κομψό μπουκάλι νερού. Το νερό είναι απαραίτητο για να παραμείνεις συγκεντρωμένος και ενεργητικός κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Γι’ αυτό είναι ουσιώδες να βεβαιωθείς ότι το παιδί σου έχει το σωστό μπουκάλι νερού για τις καθημερινές του ανάγκες. Αναρωτιέσαι τι προδιαγραφές πρέπει να έχει το ιδανικό μπουκάλι νερού για το σχολείο; Ας εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το καλύτερο!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής η σωστή ενυδάτωση βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη και την προσοχή των παιδιών. Έχει αποδειχθεί ότι η διατήρηση επαναχρησιμοποιούμενων παγουριών ενθαρρύνει την πρόσληψη υγρών.

Ποιο μπουκάλι νερού είναι καλύτερο για τα παιδιά;

Όσον αφορά την επιλογή ενός μπουκαλιού νερού για παιδιά, θα συναντήσεις διάφορους τύπους, με καθέναν από αυτούς να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους:

Ανοξείδωτα μπουκάλια νερού:

Τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι υψηλής αντοχής και ποιότητας. Είναι απαλλαγμένα από βλαβερές ουσίες όπως BPA και δισφαινόλες και 100% ασφαλή για επαφή με τρόφιμα. Επίσης, δε σκουριάζουν και δε σπάνε. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους γονείς που ανησυχούν για την ασφάλεια του μπουκαλιού που χρησιμοποιεί το παιδί τους. Ψάξε για επιλογές με διασκεδαστικά και πολύχρωμα σχέδια που θα αρέσουν στα παιδιά.

Πλαστικά μπουκάλια νερού:

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ελαφριά και συνήθως έχουν παιδικά σχέδια που περιλαμβάνουν χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων ή ζωηρά χρώματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξεις πλαστικά μπουκάλια χωρίς BPA, για να διασφαλίσεις την ασφάλεια του παιδικού παγουριού. Τα πλαστικά παγούρια διαθέτουν αντοχή στα χτυπήματα και τις πτώσεις. Επιπλέον, μπορείς να τα γεμίσεις με οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμείς.

Γυάλινα μπουκάλια νερού:

Τα μπουκάλια νερού από γυαλί είναι μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή και δεν περιέχουν χημικές ουσίες . Αναμφισβήτητα, αποτελούν μια κατάλληλη επιλογή αν σε ανησυχεί η επίδραση στο περιβάλλον και θέλεις να περιορίσεις τη χρήση αναλώσιμων πλαστικών μπουκαλιών. Ωστόσο, τα μπουκάλια γυαλιού είναι πιο εύθραυστα από άλλες επιλογές και μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για τα μικρότερα παιδιά.

Αναπτύξτε την περιβαλλοντική ενσυναίσθηση στα παιδιά σας, με την χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μπουκαλιών. Μειώστε την ανάγκη για πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης και εφαρμόστε βιώσιμες πρακτικές από μικρή ηλικία.

Παγούρια – θερμός:

Τα ισοθερμικά μπουκάλια, συχνά κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι εξαιρετικά για τη διατήρηση των ροφημάτων στην κατάλληλη θερμοκρασία, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Xωρίς δισφαινόλες και καρκινογόνες ουσίες (ΒPA free), αποτελούν μια υγιεινή επιλογή για τα παιδιά. Αυτά τα μπουκάλια είναι μια εξαιρετική επιλογή αν το παιδί σου προτιμά τα ροφήματά του σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Επιπλέον, η μόνωση βοηθά στην αποφυγή της συσσώρευσης υγρασίας στην εξωτερική επιφάνεια του μπουκαλιού, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης σταγονιδίων νερού, που μπορεί να βραχούν τα βιβλία και τα τετράδια. Απόφυγε να βάζεις ανθρακούχα ποτά στο θερμός, καθώς αντενδείκνυται.

παιδικα θερμος ecolife

Παιδιά προσχολικής ηλικίας

Τα παιδάκια που πηγαίνουν παιδικό σταθμό, προνήπια ή και νήπια έχουν διαφορετικές ανάγκες από τα μεγαλύτερα παιδιά. Ένα παγούρι με εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο, με καλαμάκι για ευκολία στην πόση και με λαβές για εύκολο χειρισμό είναι ιδανικό. Ακόμη, η επιθυμητή χωρητικότητα του παγουρίνο σε νερό είναι περίπου 240-300 ml – αρκετή ποσότητα νερού χωρίς να είναι πολύ βαρύ για το παιδί, να το κρατά και να το μεταφέρει.

Μπουκάλι Ανοξείδωτο Aqua

Παιδιά δημοτικού

Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν και μεγαλύτερες ανάγκες για νερό, οπότε παγούρια χωρητικότητας 500ml ή και περισσότερο ενδέχεται να είναι κατάλληλα για τον ενεργό τρόπο ζωής τους. Επιπρόσθετα,  τα παιδιά του δημοτικού ή ακόμα και του γυμνασίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν παγούρια με ανοιχτό στόμιο για γρήγορη ενυδάτωση. Επίσης, στα μπουκάλια με ανοιχτό στόμιο μπορείς να προσθέσεις και παγάκια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βεβαιωθείς ό,τι το παγουρίνο που επέλεξες, χωράει στην τσάντα του παιδιού ή στην πλαϊνή θήκη της τσάντας του.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μικρούς μας φίλους!

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button