Πείτε αντίο στο χάος

Έχεις βαρεθεί να βλέπεις παντού παιχνίδια; Διάσπαρτα παντού, σε κάθε γωνιά του σπιτιού, ακόμα και στο μπάνιο; Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα παιδιά σου δεν παίζουν καν με αυτά τα παιχνίδια; Και φυσικά αναρωτιέσαι πώς μπορείς να οργανώσεις και να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα παιχνίδια; Πώς θα διατηρήσεις το σπίτι σου τακτοποιημένο και θα αποφύγεις τη φασαρία του να τα βάζεις στη θέση τους κάθε μέρα; Ε, λοιπόν σου έχουμε βρει ιδέες και συμβουλές αποθήκευσης που θα σου λύσουν τα χέρια!

organosi-paichnidion

Υπερβολικά πολλά παιχνίδια;

Κατά έναν ανεξήγητο λόγο τα παιχνίδια των παιδιών μονίμως πολλαπλασιάζονται, κατακλύζοντας όλους τους χώρους του σπιτιού! Προτού περάσουμε στους τρόπους αποθήκευσης παιχνιδιών, αφιέρωσε λίγο χρόνο παρατηρώντας το παιδί σου για να δεις με τι πραγματικά του αρέσει να παίζει. Αν υπάρχει κάτι που δεν έχει αγγίξει εδώ και μια εβδομάδα, βάλτο σε μια ντουλάπα για αργότερα. Επίσης,  καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα ξεσκαρτάρισμα και να ξεφορτωθείς όσα είναι κατεστραμμένα ή λείπουν κάποια κομμάτια τους (π.χ. παζλ) και, επομένως, είναι άχρηστα. Η ιδέα να προσφέρεις ή να πουλήσεις τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον είναι εξαιρετική. Μπορείς επίσης να εξετάσεις τη δυνατότητα δωρεάς σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, στο σχολείο ή ακόμα και στο νοσοκομείο.

diafana-koutia-apothikeysis

Διάφανα κουτιά αποθήκευσης

Μια πολύ καλή επιλογή αποθήκευσης των παιχνιδιών είναι τα διαφανή πλαστικά δοχεία. Είναι εξαιρετικά για γρήγορη και εύκολη αναγνώριση παιχνιδιών. Τα παιδιά μπορούν να δουν τι υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί, χωρίς να ψαχουλεύουν τα πάντα, προάγοντας την ανεξαρτησία τους και μειώνοντας την απογοήτευση. Τα διαφανή κουτιά προσθέτουν επίσης, μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση στον χώρο. Τα περισσότερα είναι στοιβαζόμενα, εξοικονομούν πολύτιμο χώρο στο πάτωμα και παρέχουν έναν εύκολα προσβάσιμο τρόπο για τα παιδιά να φτάσουν στα αγαπημένα τους αντικείμενα. Εξέτασε επιλογές με πολύχρωμα καπάκια για να προσθέσεις μια παιχνιδιάρικη πινελιά.

Κουτιά αποθήκευσης με παιδικές παραστάσεις

Η χρήση κουτιών αποθήκευσης με παιδικές παραστάσεις είναι μια εξαιρετική ιδέα που μπορεί να κάνει την αποθήκευση παιχνιδιών ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το ενδιαφέρον των παιδιών για την οργάνωση του χώρου τους. Μπορείς να επιλέξεις κουτιά αποθήκευσης με θέματα από τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια, χρώματα ή ήρωες, όπως Frozen, Sonic, Stitch, Paw Patrol κ.α.

kalathia-gia-paixnidia

Ανοιχτά καλάθια αποθήκευσης

Τα καλάθια παιχνιδιών είναι μια λειτουργική λύση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Μπορούν εύκολα να χωρέσουν λούτρινα ζωάκια, μπάλες, βιβλιαράκια κ.α. Επιπλέον, είναι εύκολα προσβάσιμα στα μικρά παιδιά, και τα ενθαρρύνει  να επιλέγουν και να τακτοποιούν τα παιχνίδια τους με αυτονομία. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά αποκτούν όχι μόνο έναν οργανωμένο χώρο, αλλά και δεξιότητες αυτοοργάνωσης και ευθύνης. Επιπλέον, η δυνατότητα να αποθηκεύουν και να τακτοποιούν τα παιχνίδια τους μόνα τους ενισχύει την αυτοπεποίθηση.

Κουτιά αποθήκευσης με ροδάκια

Τα κουτιά αποθήκευσης με ροδάκια είναι πρακτικά και λειτουργικά, προσφέροντας ευελιξία στον τρόπο που τα παιδιά μπορούν να αποθηκεύουν και να μετακινούν τα παιχνίδια τους. Αποθήκευσε τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία κάτω από το κρεβάτι για να μπορείς να τα σύρεις εύκολα.

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους;

  • Δημιούργησε έναν χώρο για κάθε ομάδα παιχνιδιών. Τα μικρά παιδιά έχουν μια ισχυρή αίσθηση της τάξης – τους αρέσει τα πράγματα να είναι ακριβώς έτσι. Εξαιτίας αυτού, πολλά παιδιά παίρνουν τεράστια ικανοποίηση από το να επιστρέφουν κάτι στην ακριβή του θέση. Είναι πιο πιθανό να συμμαζέψουν τα παιχνίδια τους αν κάθε παιχνίδι έχει μια καθορισμένη θέση όπου ανήκει.
  • Να είσαι συνεπείς με τις προσδοκίες σου. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι προσδοκίες μας – ώστε να μπορούν να τις εκπληρώσουν. Το σχολικό περιβάλλον είναι ένα καλό παράδειγμα γι’ αυτό. Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καθαρά τι αναμένεται και γι’ αυτό μαζεύουν τα πράγματά τους στο σχολείο. Στο σπίτι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα όρια, αν πρέπει να καθαρίζουν μετά από κάθε δραστηριότητα, στο τέλος της ημέρας, ή αν μπορούν να αφήνουν τα πράγματά τους έξω;
idees-apothikefsis-paichnidion

Ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία, όχι μόνο προάγει την αίσθηση ηρεμίας, αλλά επιτρέπει επίσης απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού και μάθησης.

  • Να γίνεις ένα καλό πρότυπο. Είναι δύσκολο να περιμένουμε από τα παιδιά μας να καθαρίσουν αν εμείς (σε κάποιο επίπεδο) δεν καθαρίζουμε και δεν τακτοποιούμε τα αντικείμενα μας. Πρέπει να δείξουμε στα παιδιά ότι εκτιμούμε τα πράγματά μας και το περιβάλλον μας. Αν τα παιδιά μας, μας βλέπουν να μαζεύουμε τα πράγματά μας, είναι πιθανό να το κάνουν κι εκείνα.
  • Τακτοποιήστε μαζί. Δείξε στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους – στήριξέ τα. Το να συμμαζεύεις μαζί με τα παιδιά  είναι πιο διασκεδαστικό, απαιτεί λιγότερο χρόνο και συχνά ενθαρρύνει ένα απρόθυμο παιδί να συμμετάσχει.
Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν έχει απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Call Now Button